8.11.07

Brigada Diverse

"Sistematic, cum am stabilit... altminteri ne-apucă noaptea!"
No 1 După prezentarea domnului Şerban Sturdza a proiectului "Traseu cultural Str Arthur Verona" (despre care ştiam de mai demult, dar mult mai vag) m-a apucat (din nou) febra implicării sociale. Simptomele-s mai multe, dar voi reveni asupra lor, pe larg, într-un episod următor. Până atunci nişte puncte de pornire - Pictor Verona şi Ordinul Arhitecţilor din Ro ; de amendat însă coma în care par a fi aceste două mijloace de informare f utile ptr susţinerea şi impunerea unui asemenea proiect.
1. 1 Pe aceeaşi temă, un subiect mai tragic. Azi dimineaţă am văzut cu stupoare cum cei 4-5 pomişori, câţi mai rămăseseră stingheri în mijlocul Pieţei Sf. Vineri, erau măcelăriţi şi ordonaţi frumos la marginea scuarului. Nici o reacţie din partea nimănui, nici o remuşcare pe feţele muncitorilor (dar asta nu pot zice că mă miră). Cine aprobă chestiile astea? Şi de ce?! Am senzaţia f pregnantă că e vorba de ceva locuri de parcare - ce surpriză! Nebănuite sunt căile Primăriei şi mulţi proşti stau pe gard şi se uită.
No 2 După scena tăierii pomilor înainte de Crăciun am ajutat un cetăţean străin care se nimerise în faţa mea la coadă să-şi facă abonament Ratb. Pe lângă faptul că era ora 9 şi simţul limbii engleze funcţiona sub avarie, Ratb-ul reuşeşte întotdeauna să transforme un lucru atât de simplu ca un abonament săptămânal într-o complicăţenie fantastică. Sărmanul cetăţean, era uimit şi oleacă amuzat că trebuie să prezinte paşaportul la un butic de bilete.
(Aveţi idee dacă se mai foloseşte sistemul de card cu CNP pe alte meleaguri decât ale noastre?)
No 3 Am fost la Arhivele Naţionale la sala de studiu. Abia am apucat să mă uit pe câteva dosare uzate şi răsuzate, într-o sală friguroasă în care timpul s-a oprit inainte să mă nasc eu. Plus haosul din dosare! Un amănunt destul de relevant - majoritatea fişelor sunt scrise de mână. Dar nu de orice mână, ci probabil de-un doctor reprofilat. Câteva ore îţi trebuie doar ca să descrifezi scrisul (ca mai apoi să observi că dosarul a fost mutat în alt registru, cu alt număr de ordine!).
Let's go straight to no...
...7! Cam asta e nota pe care aş da-o spectacolului Nasul după Gogol. O piesă ca un concert Ada Milea, dar mai repetitivă, cu un haz un pic exagerat din loc în loc şi cu visuals slabe. "Poc poc!"
Şi cu asta... nani na!

Niciun comentariu: